Thursday, February 18, 2010

Majlis Pernikahan anak buah




Hari sabtu lepas hari yg agak sibuk buat aku...majlis pernikahan anak buah aku telah berlangsung... kepada mereka berdua Anuar & Ina selamat pengantin baru..semoga berkekalan hingga ke syurga...dan selamat mengharungi alam berrumah tangga dengan penuh kesabaran, rukun dan damai hendaknya...


Wednesday, February 17, 2010

Kek Hantaran




Kek ni diorder oleh kakak aku untuk dijadikan hantaran pernikahan anaknya Anuar dan Ina pada hari sabtu lepas...dia nak Chocolate Moist Cake tapi bertemakan warna gold....maka terhasillah kek ni...Alhamdullillah aku puas hatilah dgn hasilnya....harap2 pihak sebelah sana juga berpuas hati hendaknya...

Chocolate Moist Cake



Tempahan pertama untuk tahun 2010... Thanx to Su...dia order kek ni untuk birthday anak sulungnya ..Muhammad Iqbal yg ke 11 thn... dia kata anak2nya sukakan kek coklat dan mintak aku buatkan kek ni..... Harap2 memuaskan hati...

Ulangtahun Perkahwinan yg ke 13 Tahun...





Lepas sambutan harijadi ain tu aku, suami dan anak2 menyambut anniversary perkahwinan kami pulak yg ke 13 tahun...sekejap betul masa berlalu... Selama 13 tahun ini bermacam2 perkara kami tempuhi...Alhamdullilah.. semuanya dapat kami atasi dengan penuh kesabaran dan berjalan dengan lancar... Semoga hari-hari yg mendatang akan dapat kami jalani dgn lebih rukun damai dan berkekalan hingga ke Syurga..Insyaallah....
Takda kek ...bukannya apa malaslah pulak nak buat..sbb semlmnya asyik membaut kek untuk anak buah tu... lagipun cik abang nak belanja makan kat luar... seronok u...anak2 mcm biasalah nak makan chicken chop..cik abg lak favorite dia lamb chop lah....dan aku chicken with black pepper sauce.... Sebelum gi makan2 tu kitaorg meronda jap ke Sg Wang....dapatlah jugak hadiah perfume...thanx bang...

Birthday Ain

video

Majlis birthday ain yg diadakan kat umah nenek & atuk... macam biasa...

Fruit Tatlet


Fruit Tatlet ni saja aku buat untuk makan2 masa birthday anak buah aku (Ain)... Emm sedapnya.....first time buat....tapi sayang takda buah strawberry...kalau ada mesti lagi sedap dan nampak lagi cantik.....

Blueberry Cheese Cake



Blueberry Cheese Cake ini diorder oleh adik iparku untuk birthday anak sulungnya Che Nur Ain..yg ke 9 thn. Kebetulan seminggu lepas tu hari jadi mamanya..aku tuliskan sekali happy birthday utk mamanya sekali... Happy birthday buat ain dan mama..semoga ceria selalu...dan terima kasih kerana sudi order kek dgn kak long... Harap keknya memuaskan hati...