Sunday, May 23, 2010

Cookies



Semalam takda apa nak buat..saja try buat cookies ni...resepinya dah lama dapat dari member..tapi baru try buat...sedap dan rangup...nak raya nanti bolehlah buat lagi cookies ni.. lagipun time raya cookieslah yang paling laris..biskut lain anak2 aku kurang minat..

Tuesday, May 18, 2010

Chilled Strawberry Cheese Cake




Chilled Strawberry Cheese Cake ni diorder oleh pak mertuaku untuk birthday best friendnya... terima kasih ayah ...






























Cuppies Hari Guru (2010)








Aku buat cuppies ni diatas permintaan anak2 nak bagi cikgu sempena sambutan hari guru pada 16 Mei bersamaan hari ahad tapi telah disambut semlm...
Sempena hari yg bersejarah ini...aku jugak ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua yg bergelar guru tak kira dimana berada...Semoga ilmu yg dicurahkan kepada anak didik mu diberkati hendaknya...

Blueberry Cheese Tart



Blueberry Cheese Tart... diorder oleh Fizan dari Tmn Koperasi....saja nak try cheese tart aku ni katanya..thanx ya Fizan...harap puas hati..kalau sedap boleh order lagi ngan akak ni...hihihi..

Wednesday, May 12, 2010

Our dinner tonight...my own pizza..

Hari ni tak tau nak masak apa utk makan malam....bukak peti ais...tgk ada hot dog, mozarella cheese lebih hari sabtu hari tu.....ok.. kita buat pizzalah.....anak2 pun suka..1st time guna resepi buat roti yg ni..ambik kat dlm blog akak yg glamer tu..sapa lg kalau tak Kak Ummizaihadi...berbaloi lenguh tangan menguli..al-maklum takda BM..sedaplah...lembut aje rotinya....dpt 4 keping pizza lagi..puaslah makan..kalau nak gi makan pizza kat luar pun dah beratus dah tu... mintak maaflah yg nengok tu layan gambar ajelah ya......






Dah tinggal separuh....kena bedal...





nyum..nyum...sedaplah ibu....iyalah nak.. nanti kita buat lagi......

Tuesday, May 11, 2010

Showtime..

video

Showtime dari anak-anak..Balqis,Wani,Ain dan Aisyah..

Kek Puding Karemel



Aku tak sempat nak tangkap gambar makanan yg aku buat ...spagetti, pasta,pizza dan air koktel...maklumlah busy sgt mlm tu.. tapi nasib baik dapat tangkap gambar kek ni... Kek puding karemel.... dibawahnya kek span dan atas tu puding karemel..makan dgn peach memang yummy.....

Bunga Hari Ibu



Nilah...hadiah yg aku dapat sempena hari ibu.. thanx buat hanim..cantik bunga ros tu.. dan istimewa dari anak daraku..ros merah siap ada teddy bear lagi...terima kasih sayang...dia beli kat sekolah...

Hari Ibu 2010




9 Mei.... sempena hari ibu aku buat makan2 kat rumah aku....saja nak seronok2 ngan family...tapi kitaorng sambut mlm minggu tu...happeninglah jugak... Selamat hari ibu.. mak...semoga ceria selalu....dan kepada semua yg diluar sana yg telah menjadi ibu....SELAMAT HARI IBU...





Showtime dari anak2 menyanyikan lagu IBU....
anak dara aku siap practiselah 2.. 3 hari sebelum tu.....
IBU..IBU..
ENGKAULAH RATU HATIKU..
BILAKU BERDUKA ENGKAU HIBURKAN SELALU..
IBU..IBU..
ENGKAULAH RATU HATIKU....

Tartlet



Dihari yang sama birthday cucu saudaraku...adik ku jugak menempah fruit tartlet ngan blueberry cheese tart untuk makan2 sebyk 50 biji....thanx nie....

Chocolate Moist Cake






Chocolate Moist Cake ni ditempah oleh anak buahku utk birthday anak perempuannya..Dhia Amanina yg ke 2 tahun... atas permintaannya jugak nak letak topping 2 layer...1st layer topping whipping cream perasa coklat dan yg kat atas tu coklat ganache....ikut ajelah..al-maklum ibu mengandung....apa2 pun thanx niza sudi order ngan achik....harap2 puas hati ..


Inilah cucu saudaraku...Dhia Amanina....
Nak cerita sikit pasal budak cute ni....agaknya selalu kat rumah sorang2 takda kawan...bila kitaorg sampai aje kat rumah dia..punyalah seronok..terjerit2, melompat2..siap peluk2 lagi anak dara aku..anak dara aku pun happy jugak..sbb dia memang suka adik perempuan.. mcm2 aksilah ditunjuknya... nak tergelak nengoknya.... Happy Birthday sayang...semoga menjadi anak yang solehah....


Birthday girl tak sabar2 nak potong kek...tengoklah mulut dia dah comot..

Family Day














Gambar2 ni semasa family day anjuran tempat kerja suamiku yg telah diadakan Di Desa Waterpark....Puaslah anak2 main air...Seronok....jgn cakap anak2 aje yg seronok ..ibu dan abah pun seronok main air....sesekali pergi tempat mcm ni..apa lagi masing2 taknak lepaskan peluang... anak dara aku tu..sampai ajak balik pun taknak.. berbelang2lah badan dibuatnya..dahlah tak pakai sun block....esoknya badan rasa sakit2...nak demam pun ada...tapi apa2 pun ENJOY...

American Chocolate Cake


Kek ni di order oleh adik ipar aku..sempena birthday anak keduanya Che Nur Balqis utk dibawa ke nursery....thanx nim....